Verhuizen

Hulp bij opruimen, plannen en regelen

Verhuizen is een intensieve klus!

Verhuizen…dat staat vast in de top 5 van de meest stressvolle gebeurtenissen.
Als je de tijd en energie hebt om je verhuizing goed voor te bereiden is het al pittig. Uitzoeken wat wel en niet mee verhuisd moet worden, inpakken van spullen, een plannig maken, de verhuisdag zelf en daarna nog alle dozen uitpakken.

Stel dat het niet lukt bij een van deze stappen dan wordt het al een stuk lastiger.

Verhuizen vraagt veel tijd en planwerk. Zeker naast je werk, gezin en andere bezigheden kan dit erg pittig zijn! Tijdig beginnen met de voorbereidingen is aan te raden. Eigenlijk direct zodra je weet dat er een verhuizing aan gaat komen.

Je kan starten met het maken van een actielijst waarop je alles noteert wat geregeld moet worden en een globale planning. Daarnaast kan je heel praktisch in huis aan de slag gaan door te beginnen met opruimen van alles wat niet meeverhuisd zal worden. Misschien kan je zelfs al spullen inpakken die niet gebruikt hoeven worden of  die ‘in de weg staan’ als potentiële kopers jouw woning komen bezichtigen.

Voor jezelf of ter ondersteuning van ouder(s) of schoonouder(s)
Het kan ook zijn dat je hulp zoekt voor de verhuizing van je ouders of schoonouders omdat zij kleiner gaan wonen of opgenomen worden in een verpleegtehuis. Omdat je het zelf niet allemaal kan doen naast een baan of omdat je (schoon)ouders op grote afstand wonen. Ik ben er graag om jou en je (schoon)ouders te ontzorgen!

Volledig ontzorgd – ik ruim voor je uit
Als het niet mogelijk is, of je hebt er -tijdelijk- geen tijd voor om samen de dozen uit te ruimen, dan kan ik ook vóór je (ouders) uitruimen en inruimen. We bespreken de mogelijkheden en wensen en op basis daarvan maak in een inschatting van het aantal uren.

Is dit herkenbaar?

"Maak haast als je tijd hebt,
dan heb je tijd als je haast hebt"

femke bosma

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een verhuizing is hét uitgelezen moment om op te ruimen. Om alle kasten te openen en al je spullen te bekijken. Het is het aan te raden om kritisch te kijken wat je wel/niet mee wil nemen naar je nieuwe huis, zeker als je kleiner gaat wonen.
Als opruimcoach kan ik je hierbij helpen en zo mogelijk pakken we spullen direct in; dan is het maar gedaan. Ook kan ik je helpen met het maken van een nieuwe indeling voor het nieuwe huis en het uitpakken van dozen na de verhuizing zodat je snel weer helemaal op orde bent

Ik kan helpen bij het maken van een verhuisplanning en kan je voorzien van een uitgebreide lijst met zaken waar je aan moet denken. Daarnaast kan ik helpen bij de uitvoering van het regelwerk; bijvoorbeeld het regelen van verhuisdozen, offertes aanvragen bij verhuisbedrijven en het doorgeven van adreswijzigingen.

Mocht het nodig zijn dan ben ik op de verhuisdag aanwezig om alles (en de verhuisdozen) in goede banen te leiden en kan je helpen bij het uitpakken van de dozen.

Dit brengt je overzicht, een gerust gevoel en tijdwinst doordat je tijdig met de grote voorbereidingen begonnen bent. En resulteert in een verhuizing die soepel verloopt en waarin alles goed geregeld is.

Zo kan ik helpen

Opruimen
(12 uur)

690
 • intakgegesprek
 • 3 opruimsessies van 4 uur
 • opruimen en inpakken
 • reiskosten tot 15 km.

Opruimen & plannen
(20 uur)

1100
 • intakegesprek
 • 4 opruimsessies van 4 uur
 • ook hele dagen mogelijk bij spoed
 • 4 uur voor de planning
 • reiskosten tot 15 km per sessie.

Verhuizen op maat
(offerte)

ntb
 • intakegesprek
 • invulling op maat
 • de planning maken
 • uitvoeren van regelwerk
 • reiskosten tot 15 km per sessie.

Aanmelden

Losse afspraken

Je kunt uiteraard ook losse afspraken maken; een opruimsessie duurt altijd 3 of 4 uur. Het uurtarief voor losse afspraken is €62,50 incl. BTW. 

Genoemde prijzen zijn incl. BTW. Reiskosten >15km en parkeerkosten worden per sessie separaat in rekening gebracht.

Werkwijze en tarieven verhuizen

Intakegesprek

Nadat je contact hebt opgenomen kom ik zo snel mogelijk bij jou thuis voor een intakegesprek. Vantevoren hoef je niets op te ruimen of voor te bereiden zodat ik een indruk krijg van jouw situatie. Een kennismakingsgesprek via videobellen kan uiteraard ook.

We maken kennis en bespreken waar jij mijn hulp bij wilt inschakelen. Zo kan ik een compleet beeld vormen en op basis van deze informatie bepalen hoe ik jou zo persoonlijk en effectief mogelijk kan helpen.

Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Er zijn geen kosten verbonden aan dit gesprek, ook niet als je na dit gesprek besluit dat je niet met mij wilt werken.

 

Werkwijze

Na de intake plannen we een afspraak waarin we aan de slag gaan met opruimen. Jouw wensen en mogelijkheden staan hierin altijd centraal en het doel is altijd om een oplossing te vinden die de situatie voor jou blijvend verbeterd.
Ik zal je nóóit verplichten om dingen weg te doen of te kopen; jij beslist en jij bepaalt het tempo. Wel denk ik met je mee en geef je tips en stel je veel vragen zodat je keuzes kan maken die voor jou goed voelen en ik zorg voor de structuur in het proces.

We beginnen met het uitzoeken van spullen; wat wil je houden en wat mag weg. We maken voor de spullen die je niet wilt houden onderscheid in spullen die echt kapot/versleten zijn en spullen die een 2e leven kunnen krijgen via een kringloopwinkel. De spullen die je wil houden gaan we daarna een logische vaste plek geven. Dat kan betekenen dat we kasten/planken/lades handiger indelen en organiseren. Als de verhuizing er snel aankomt dan kunnen we spullen al direct in verhuisdozen inpakken.
Spullen die naar de kringloopwinkel mogen, kan ik direct voor je meenemen als je dat fijn vind. Dan is het maar weg en zie je direct resultaat van al je harde werk.

Een opruimsessie duurt altijd 3 of 4 uur per keer. Dit lijkt kort maar is best inspannend en in die tijd kan er veel aangepakt worden. We kijken voor de verdere indeling van de afspraken en invulling naar wat jij nodig hebt. Langere afspraken zijn ook mogelijk als er haast is.

 

Tarief

Het losse uurtarief bedraagt voor particulieren €62,50 inclusief BTW.
De prijzen van de voordeligere pakketten vind je bij de betreffende onderdelen (als de uren niet voldoende blijken te zijn, kan je tegen hetzelfde tarief bijboeken).

Deze prijzen voor particulieren zijn inclusief:

 • BTW
 • kleine organizingmaterialen (insteekhoezen, post-its etc.)
 • meenemen van ongeveer 4 boodschappenkratten met spullen voor de kringloopwinkel
 • reiskosten binnen een straal van 15 kilometer rondom Zeewolde, enkele reis.

 

Deze prijzen voor particulieren zijn exclusief:

 • reiskosten voor afstanden >15 km buiten Zeewolde, enkele reis en pers sessie. De reiskosten bedragen € 0,29 incl. btw per kilometer. Bij afname van een pakket worden de reiskosten voor alle sessies in rekening gebracht op de factuur voor het pakket. 
 • parkeerkosten (als openbare parkeerplek niet aanwezig is). 
 • kosten van verhuisdozen en andere inpakmaterialen (deze kan ik uiteraard voor je regelen als je dat fijn vind). 
 • afvoeren van spullen die niet goed genoeg meer zijn voor de kringloopwinkel en papier, glas en plastic. Ik ga ervan uit dat deze ter plekke weggegooid kunnen worden. Mocht het nodig zijn dat ik een deel afvoer dan breng ik €15 per afspraak in rekening. 
 • afvoeren van grote hoeveelheden spullen of grote stukken zoals meubels. Dan maken we daar afspraken op maat over. Wellicht kan ik zelf zorgen voor de afvoer van spullen tegen een meerprijs maar misschien is het nodig om een ander bedrijf (kringloopwinkel of de afvalophaaldienst) in te schakelen.

 

Annuleren/verzetten afspraken en voorwaarden

De volledige Algemene Voorwaarden vind je hier, deze ontvang je ook altijd per mail bij de bevestiging van het intakegesprek.

Voor het annuleren of verzetten van opruimafspraken thuis en voor administratie gelden deze voorwaarden:

 • Annuleren van afspraken kan alleen schriftelijk via e-mail of via WhatsApp. 
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd.
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voor aanvang kosteloos verzet worden.
 • Bij annulering binnen 24 uur of niet thuis zijn op de afgesproken tijd, wordt een factuur gestuurd met de volledige kosten.
 • Pakketten dienen vooraf betaald te worden.

Ervaringen van anderen

Plan een vrijblijvend intakegesprek in

Femke Bosma

Voor hulp bij opruimen, administratie en verhuizen. Opstellen van een Persoonlijk Levensdossier, administratie na overlijden en afwikkeling van een nalatenschap.

Contact

Aangesloten bij