Persoonlijk Levensdossier

Nalatenschap inzichtelijk en overdraagbaar

Overzicht en inzicht

Weet jij precies welke verzekeringen je hebt lopen? Wat de inloggegevens van je vele online accounts zijn? Of waar de contactgegevens van belangrijke instanties en contacten liggen? Doe je de administratie altijd alleen?

Zijn jouw partner/echtgenoot hier ook van op de hoogte? En je kinderen?
Stel dat er iets met je gebeurd, zijn deze gegevens dan makkelijk te vinden voor hen?

Het nadenken over en overdraagbaar maken van dit soort gegevens is voor alle leeftijden. Hiervoor hoef je niet ‘ouder’ voor te zijn. Want wat voor jou heel vanzelfsprekend is, is voor jouw partner en kinderen misschien niet zo makkelijk terug te vinden.

Het is handig om hier nu al iets voor te regelen. Zo worden problemen voorkomen als deze gegevens ineens nodig zijn. Bij overlijden en het afwikkelen van een erfenis bijvoorbeeld. Help een partner, kind(eren) of mantelzorger(s) door nú alvast overzicht te creëren en hen inzicht te geven. Of ga in gesprek met je ouders om samen met hen overzicht te creëren door middel van een levensdossier.

Persoonlijk Levensdossier: Alle gegevens gebundeld

Hoe fijn zou het zijn om één document te hebben waarin al deze belangrijke informatie gebundeld is?

In een Persoonlijk Levensdossier wordt alle persoonlijke informatie vastgelegd die belangrijk is op praktisch vlak (testament, gegevens van  belangrijke instanties, inloggegevens van accounts etc.) maar ook op emotioneel vlak (adressen van contacten en evt. wensen voor de uitvaart). Kopieën van bijbehorende documenten (bv. afschrift testament en verzekeringspolissen) worden bijgevoegd. 

In het geval dat je ziek zou worden, kunnen partner en familie dit dossier (evt. aangevuld met een levenstestament) gebruiken om jouw wensen tot uitvoer te brengen. Het voorkomt dat je partner, kind(eren) en/of mantelzorger(s) moeten zoeken naar gegevens op momenten dat deze van groot belang zijn of snel nodig zijn.

In geval van overlijden vormt dit dossier de leidraad en houvast voor jouw nabestaanden en/of een executeur bij het afwikkelen van jouw nalatenschap.

Je gaat tijdens het samenstellen van het dossier aan de slag met deze 8 onderdelen:

  1. Je persoonlijke situatie
  2. Werk, pensieon en andere inkomsten
  3. Bezittingen en schulden
  4. Verzekeringen
  5. Contracten, abonnementen en lidmaatschappen
  6. Medische gegevens
  7. Voor nu en later
  8. Wilsverklaring uitvaart
  9. Bijlagen – achterin kan van alle belangrijke documenten een kopie worden bijgevoegd.
Persoonlijk Levensdossier

Door dit dossier in te vullen, loop je de hele administratie door en kom je vanzelf dingen tegen die nog (of anders) geregeld moeten worden. Of dingen waar je nog niet over na had gedacht.

Als nalatenschapscoach zal ik je tijdens het maken van dit dossier bijstaan met informatie en je adviseren over dingen die je tegenkomt. Ik kan je helpen met het voorbereiden van een levenstestament en verwijs je zonodig naar de juiste specialisten.

Dit dossier kan ingevuld worden op papier en wordt geleverd in een overzichtelijke map. Ook ontvang je het dossier in digitaal document op een usb-stick.

Weten dat het goed geregeld is,
geeft rust

femke bosma

Werkwijze en tarieven Persoonlijk LEvensdossier

Intakegesprek

Voor een intakegesprek kom ik bij je thuis (of op een andere locatie als je dat prettiger vindt). Dit gesprek duurt maximaal een uur. 
Er zijn geen kosten verbonden aan dit gesprek, ook niet als je na dit gesprek besluit dat je geen gebruik maakt van mijn diensten.

 

Tarief en werkwijze

Het opstellen van een Persoonlijk Levensdossier kan op 2 manieren:

 
Samen invullen – gefaseerd

Voor het samenstellen van het dossier kom ik meerdere keren bij jou thuis. Vooraf ontvang je een lijst met op te zoeken documenten en een deel van het dossier. Je kunt vervolgens zelf aan de slag gaan met invullen. Daarna kom ik langs om dit deel door te nemen en geef je tips en aanbevelingen waar je nog actie op moet ondernemen of dingen die anders/handiger geregeld kunnen worden.
Vervolgens ga je verder met het volgende deel totdat het dossier volledig is ingevuld.

Het definitieve document nemen we aan het eind nog een keer helemaal door, als je dat fijn vind dan kunnen partner en/of kind(eren)/mantelzorger(s) bij dit gesprek aanwezig zijn

De kosten bedragen € 475,-, inclusief BTW.  Het is ook mogelijk om een abonnementsvorm af te nemen; 6 maanden à €85, – incl. BTW. 

Reiskosten voor afstanden >15 km buiten Zeewolde, enkele reis, worden per afspraak in rekening gebracht (€ 0,29 incl. btw per kilometer). Als er geen openbare parkeergelegenheid is breng ik de parkeerkosten in rekening. 

 
Uit handen genomen – snel en gemakkelijk

Voor het samenstellen van het dossier kom ik één keer bij jou thuis. Vooraf ontvang je een lijst zodat je alvast de documenten bij elkaar kunt zoeken. Daarna nemen we samen alle informatie door om te kijken of het compleet is. 

Ik werk het dossier vervolgens thuis helemaal voor je uit. Op basis van wat ik aantref volgen hieruit ook tips en aanbevelingen waar je nog actie op moet ondernemen of dingen die anders/handiger geregeld kunnen worden.

Het definitieve document nemen we aan het eind nog een keer helemaal door, als je dat fijn vind dan kunnen partner en/of kind(eren)/mantelzorger(s) bij dit gesprek aanwezig zijn

De kosten hiervoor hangen af van de hoeveelheid en de complexiteit van de gegevens en administratie. Ik zal hiervoor een offerte maken.
Hierbij ga ik ervan uit dat de administratie op orde is en ik geen tijd hoef te besteden aan het uitzoeken en ordenen van de administratie. Mocht dat wel het geval zijn dan doe ik dat met alle liefde tegen het uurtarief van €65,-.

Reiskosten voor afstanden >15 km buiten Zeewolde, enkele reis, worden per afspraak in rekening gebracht (€0,29 incl. btw per kilometer). Als er geen openbare parkeergelegenheid is breng ik de parkeerkosten in rekening.  

Ervaringen van anderen

persoonlijk levensdossier

Plan een vrijblijvend intakegesprek in

Contact

Femke Bosma

aangesloten bij

©2019-2022 Femke Bosma | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Huisstijl: Mette Pietersma