Persoonlijk levensdossier

Maakt administratie en nalatenschap inzichtelijk en overdraagbaar

Overzicht en inzicht

Weet jij precies welke verzekeringen je hebt lopen? Wat de inloggegevens van je vele online accounts zijn? Of waar de contactgegevens van belangrijke instanties en contacten liggen? Doe je de administratie altijd alleen?
Zijn jouw partner/echtgenoot hier ook van op de hoogte? En je kinderen? Als er iets met jou gebeurt, zijn deze gegevens dan makkelijk te vinden voor hen?

Het nadenken over, en het overdraagbaar maken van dit soort gegevens, is voor alle leeftijden. Hier hoef je niet ‘ouder’ voor te zijn. 
Het is verstandig om hier nu al iets voor te regelen. Zo worden problemen voorkomen als deze gegevens ineens nodig zijn. Bij ziekte en na iemands overlijden. Help een partner, kind(eren) of mantelzorger(s) door nú alvast overzicht te creëren en hen inzicht te geven.

Persoonlijk Levensdossier: álle gegevens gebundeld

Hoe fijn is het om één document te hebben waarin al deze belangrijke informatie gebundeld is?

In een Persoonlijk Levensdossier, ook wel Persoonlijk Memorandum of Nabestaandendossier genoemd, wordt alle persoonlijke informatie vastgelegd die belangrijk is op praktisch vlak (testament, gegevens van  belangrijke instanties, inloggegevens van accounts etc.) en op emotioneel vlak (adressen van contacten en evt. wensen voor de uitvaart). Kopieën van de bijbehorende documenten (bv. afschrift testament en verzekeringspolissen) worden bijgevoegd. 

Door dit dossier in te vullen, kom je vanzelf dingen tegen die nog (of anders) geregeld moeten worden. Of dingen die je nu aan het denken zetten.

In geval van ziekte, kan het dossier (evt. aangevuld met een levenstestament) gebruikt worden om jouw wensen tot uitvoer te brengen. Het voorkomt dat er naar gegevens gezocht moet worden op momenten dat deze van groot belang zijn en snel nodig zijn. In geval van overlijden vormt dit dossier de leidraad voor nabestaanden en/of een executeur bij het afwikkelen van een nalatenschap. Alle gegevens en documenten zijn direct beschikbaar.

Persoonlijk LevensdossierOnderdelen levensdossier
In het dossier komen deze onderdelen aan bod:

 1. De persoonlijke situatie
 2. Werk, pensioen en overige inkomsten
 3. Bezittingen en schulden
 4. Verzekeringen
 5. Contracten, abonnementen en lidmaatschappen
 6. Online accounts en wachtwoorden
 7. Medische situatie
 8. Voor nu en later
 9. Wilsverklaring uitvaart.

Bij elke tab worden kopieën bijgevoegd van de beschreven documenten.

Als nalatenschapscoach zal ik je tijdens het maken van dit dossier bijstaan met informatie en je adviseren over dingen die je tegenkomt. Mocht uit jouw situatie blijken dat het verstandig is om na te denken over het opstellen van een (levens)testament om de zaken goed te regelen, zal ik dit uiteraard met je bespreken.

Het levensdossier kan zowel digitaal als op papier worden ingevuld en wordt uiteindelijk geleverd in een overzichtelijke map. Ook ontvang je het dossier als digitaal document op een usb-stick.

Weten dat het goed geregeld is,
geeft rust

femke bosma

Werkwijze en tarieven Persoonlijk Levensdossier

Intakegesprek

Voor een intakegesprek kom ik bij je thuis (of op een andere locatie als je dat prettiger vindt). Dit gesprek duurt maximaal een uur. Er zijn geen kosten verbonden aan dit gesprek, ook niet als je na dit gesprek besluit dat je geen gebruik maakt van mijn diensten.

Werkwijze en tarief
Voor het samenstellen van het levensdossier kom ik een aantal keer bij jou thuis.
Vooraf krijg je een (aantal) hoofdstuk(ken) van het dossier zodat je de bijbehorende administratie alvast kunt opzoeken en eventueel al kunt gaan invullen.
Vervolgens nemen we dit hoofdstuk samen door en inventariseren we of het compleet is en of er zaken zijn die anders of beter geregeld kunnen of moeten worden. 

Na het invullen van alle hoofdstukken werk ik het dossier helemaal netjes uit en dit ontvang je in de praktische bewaarmap en digitaal op een usb-stick. Als je het fijn vindt kunnen we het dossier doornemen met kinderen, naasten en/of mantelzorgers zodat zij op de hoogte zijn van het dossier en jouw wensen.

De kosten voor het opmaken van het Persoonlijk Levensdossier dossier bedragen € 495,–, dit wordt vooraf gefactureerd.

Reiskosten voor afstanden >15 km buiten Zeewolde, enkele reis, worden achteraf  in rekening gebracht voor het werkelijk aantal afspraken (€ 0,29 incl. btw per kilometer). Als er geen openbare parkeergelegenheid is, breng ik de parkeerkosten achteraf in rekening. 

Bij het samenstellen van het dossier ga ik er vanuit dat de administratie op orde is en de benodigde documenten gemakkelijk vindbaar zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan help ik je daar graag bij; kijk hier voor meer informatie.

Ervaringen van anderen

Aanmelden voor het maken van een levensdossier

  Ik wil me aanmelden voor het maken van een Persoonlijk Levensdossier:

  Femke Bosma

  Voor hulp bij opruimen, administratie en verhuizen. Opstellen van een Persoonlijk Levensdossier, administratie na overlijden en afwikkeling van een nalatenschap.

  Contact

  Aangesloten bij