opruimcoach Harderwijk Veluwe

Mijn naam is Femke Bosma en ik werk als Professional Organizer en Nalatenschapscoach.

femke bosma

Achtergrond

Mijn achtergrond begint met de HBO-opleiding Creatieve therapie beeldende vormen (diploma HBO Social Work). Een mooie mix van psychologie en creativiteit. Toen er na mijn afstuderen weinig werk in bleek te zijn, heb ik de overstap gemaakt naar het secretaressevak. Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als secretaresse, managementassistent en projectondersteuner. Hier heb ik mijn talent voor structureren en organiseren nog verder in kunnen ontwikkelen.

Professional Organizer

Een jaar of 6 geleden begon ik te beseffen dat ik iets miste in het werk. Ik wilde zélf weer mensen helpen. Bij toeval kwam ik de beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) tegen. Er bleek een beroep te bestaan waarin ik al mijn kwaliteiten kwijt kan én anderen kan helpen! Er ging een wereld voor me open en ik besloot de opleiding tot organizer te volgen bij de NBPO.
Sinds 2019 ben ik actief als zelfstandig professional organizer.

Nalatenschapscoach

Door ervaringen die ik bij klanten en in mijn privésituatie opdeed met administratie na een overlijden, wilde ik mijn kennis op het gebied van nalatenschappen, erfenis en zorg voor nabestaanden verder vergroten. Helaas komt het voor dat er (later) problemen ontstaan doordat administratie niet goed is bijgehouden. Vaak doordat kennis van zaken ontbrak. Ook gebeuren er soms dingen tijdens de emotionele periode na een overlijden die de relatie tussen nabestaanden verslechterd. 

Mijn wens is, om met mijn kennis en begeleiding, bij leven te helpen om orde op zaken te stellen en na een overlijden de nabestaanden zo goed mogelijk bij te staan. Hiertoe heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

  • de opleiding tot IRC-erkend Nalatenschapscoach bij VCM Opleiders;
  • de opleiding Nabestaandenzorg bij Terra Zorg in Rouw;
  • de leergang Executele & Vereffening bij de NOVEX.

Respectvol en discreet

Ik ga respectvol en discreet om met de mensen, situaties en spullen die op mijn pad komen. Elke persoon is anders, elk leven is anders en ieders wensen en ervaringen zijn anders. Samen zoeken we naar een oplossing die bij jou past, zonder dat ik oordeel. 

Persoonlijke gegevens en informatie die ik hoor en zie tijdens een afspraak, behandel ik discreet en deel ik niet met anderen. Tenzij daar een reden voor is (bijvoorbeeld voor hulp bij het aanvragen van een indicatie) en je mij daar vooraf expliciete toestemming voor hebt gegeven.

Privé

In 2007 leerde ik mijn vriend, nu man, kennen. In 2008 ben ik vanuit Amersfoort naar Zeewolde verhuisd. We wonen vlak achter de dijk, dichtbij het strand en op loopafstand van het bos. 

We hebben een hond en 2 katten. In mijn vrije tijd vermaak ik me onder andere met lezen, wat tuinieren en ik kijk graag spannende (Scandinavische) series.

Daarnaast ben ik mantelzorger en vrijwillig bestuurslid van het Landelijk Platform Nabestaandenzorg en webmaster bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers.

Ik ben aangesloten bij

Het Landelijk Platform Nabestaandenzorg. Dit platform bestaat uit professionele nabestaandenbegeleiders die zich bezig houden met verlies, rouw en alle aspecten die rondom een overlijden op iemand afkomen. 
Deze zorg zorg bestaat onder andere uit:

  • het voorbereiden van de nalatenschap door het maken van een levensdossier;
  • mensen bijstaan d.m.v. levensexecutele;
  • het voeren van verlies- en rouwgesprekken.
  • hulp bij het afwikkelen van de nalatenschap (door het begeleiden van erfgenamen of als gevolmachtigde/executeur).

De Novex is de Nederlandse vereniging voor Executeurs, levensexecuteurs en vereffenaars. 

Het ICR (international coaching register) doordat de opleiding tot erkend Nalatenschapscoach hierdoor is geaccrediteerd.

De NBPO; de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.

Door als volwaardig lid aangesloten te zijn, kan ik aantonen over de juiste kwalificaties te beschikken en blijf ik mij actief ontwikkelen als organizer. Tevens ik werk volgens de Beroepscode van de vereniging.

Digital Life Legacy is hét kennis- en expertisecentrum in Nederland wat betreft Digitale Nalatenschap.

Zij maken bijvoorbeeld computers en telefoons weer toegankelijk waar nabestaanden geen wachtwoorden van hebben.

Plan een vrijblijvend intakegesprek in