Over mij

Femke Bosma

Sinds 2019 ben ik als zelfstandige werkzaam vanuit mijn bedrijf. Ik ben gestart als professional organizer en ben inmiddels ook werkzaam als nalatenschapscoach, executeur en levensexecuteur.

Wat mij enorm veel voldoening geeft, is dat ik door mijn werk veel verschillende mensen ontmoet. Ik mag tijdelijk naast hen staan, ondersteuning bieden en een stukje meewandelen op hun pad. In mooie en vrolijke tijden maar ook in verdrietige situaties. Totdat iemand weer zelf verder kan. 

Achtergrond

Mijn achtergrond begint met de HBO-opleiding Creatieve therapie beeldende vormen (diploma HBO Social Work). Een mooie mix van psychologie en creativiteit. Toen er na mijn afstuderen weinig werk in bleek te zijn, heb ik de overstap gemaakt naar het secretaressevak. Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als secretaresse, managementassistent en projectondersteuner. Hier heb ik mijn talent voor structureren en organiseren nog verder in kunnen ontwikkelen.

Professional Organizer

Een jaar of 6 geleden begon ik te beseffen dat ik iets miste in het werk. Ik wilde zélf weer mensen helpen. Bij toeval kwam ik de beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) tegen. Er bleek een beroep te bestaan waarin ik al mijn kwaliteiten kwijt kan én anderen kan helpen! Er ging een wereld voor me open en ik besloot de opleiding tot organizer te volgen bij de NBPO.
Sinds 2019 ben ik actief als zelfstandig professional organizer.

Nalatenschap

Door ervaringen die ik bij klanten opdeed met administratie na een overlijden, wilde ik mijn kennis op het gebied van erfenissen, nalatenschappen en de zorg voor nabestaanden verder vergroten. Mijn wens is, om met mijn kennis en begeleiding, bij leven te helpen om orde op zaken te stellen en na een overlijden de nabestaanden zo goed mogelijk bij te staan.

 

Opleidingen nalatenschap

Omdat het over complexe materie gaat, vind ik het belangrijk om gedegen kennis te hebben. Hiertoe heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

  • de opleiding tot IRC-erkend Nalatenschapscoach bij VCM Opleiders
  • de opleiding Nabestaandenzorg bij Terra Zorg in Rouw
  • de leergang Executele & Vereffening bij de NOVEX.
 
Om mijn kennis te vergroten volg ik elk jaar cursussen en ben aangesloten bij de NOVEX, de Nederlandse Vereniging van Executeurs. Hier neem ik deel aan intervisie voor executeurs en heb door lid te zijn een netwerk van collega-executeurs, notarissen etc.
 

Respectvol en discreet

Ik ga respectvol en discreet om met de mensen, situaties en spullen die op mijn pad komen. Elke persoon is anders, elk leven is anders en ieders wensen en ervaringen zijn anders. Samen zoeken we naar een oplossing die bij jou past, zonder dat ik oordeel. 

Persoonlijke gegevens en informatie die ik hoor en zie tijdens een afspraak, behandel ik discreet en deel ik niet met anderen. Tenzij daar een reden voor is (bijvoorbeeld voor hulp bij het aanvragen van een indicatie) en je mij daar vooraf expliciete toestemming voor hebt gegeven.

Onderdeel van

Stichting Nabestaandenzorg en Advies Flevoland (NBZF) is een samenwerkingsverband met Wilko Knol en Baukjen Anema (AdminPlusser).

Vanuit de stichting worden deze diensten aangeboden:

  • voorbereidingstraject voor een levenstestament
  • voorbereidingstraject voor een testament
  • optreden als levensexecuteur
  • optreden als executeur
  • het ondersteunen van nabestaanden bij de afwikkeling van een nalatenschap.
  • vereffening in geval van beneficiaire aanvaarding.

 

Door samen te werken en deze activiteiten in de stichting onder te brengen, wordt er gezorgd voor continuïteit en overdracht.
De stichting heeft tevens het onder de aandacht brengen van het belang van een levenstestament en van een testament als doel.

Aangesloten bij

De Novex is de Nederlandse vereniging voor Executeurs;  de grootste vereniging in Nederland van professionele executeurs, vereffenaars, levensexecuteurs en toezichthouders. De vereniging bestaat sinds 2008.

NOVEX-leden zijn professionele dienstverleners die ieder vanuit hun eigen beroepsmatige achtergrond de taak van executeur, vereffenaar, levensexecuteur of toezichthouder uitoefenen.

De NBPO; de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.

Door als volwaardig lid aangesloten te zijn, kan ik aantonen over de juiste kwalificaties te beschikken en blijf ik mij actief ontwikkelen als organizer. Tevens ik werk volgens de Beroepscode van de vereniging.

Digital Life Legacy is hét kennis- en expertisecentrum in Nederland wat betreft Digitale Nalatenschap.

Zij maken bijvoorbeeld computers en telefoons weer toegankelijk waar nabestaanden geen wachtwoorden van hebben.

Het ICR (international coaching register) doordat de opleiding tot erkend Nalatenschapscoach hierdoor is geaccrediteerd.

Plan een vrijblijvend intakegesprek in

Femke Bosma

Voor hulp bij opruimen, administratie en verhuizen. Opstellen van een Persoonlijk Levensdossier, administratie na overlijden en afwikkeling van een nalatenschap.

Contact

Aangesloten bij