Mijn naam is Femke Bosma en ik werk als Professional Organizer en Nalatenschapscoach.

Sinds 2008 woon ik met mijn man in het groene Zeewolde (Flevoland). We wonen vlakbij het strand en dichtbij het bos. Daar ben ik dagelijks te vinden als ik de hond uitlaat.

femke bosma

Achtergrond

Ik heb de HBO-opleiding Creatieve therapie beeldende vormen (dilploma HBO Social Work) gedaan. Een mooie mix van psychologie en creativiteit. Toen er na mijn afstuderen weinig werk in was, heb ik de overstap gemaakt naar het secretaressevak. Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als secretaresse, managementassistent en projectondersteuner. Hier heb ik mijn talent voor structureren en organiseren nog verder in kunnen ontwikkelen.

Professional Organizer

Een jaar of 6 geleden begon ik te beseffen dat ik iets miste in het werk. Ik wilde zélf weer mensen helpen. Bij toeval kwam ik de beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) tegen. Er bleek een beroep te bestaan waarin ik al mijn kwaliteiten kwijt kan én anderen kan helpen! Er ging een wereld voor me open en ik besloot de opleiding tot organizer te volgen bij de NBPO.
Sinds 2019 ben ik actief als zelfstandig professional organizer.

Nalatenschapscoach

Als organizer hielp ik mensen al bij het op orde maken van de (thuis)administratie. Door ervaringen die ik bij klanten en in mijn privésituatie opdeed, wilde ik mijn kennis op het gebied van nalatenschappen/erfenis verder vergroten zodat ik mensen nog beter kan ondersteunen. Hiertoe heb ik bij VCM de de opleiding tot erkend Nalatenschapscoach gevolgd. Een jaar later heb ik de opleiding Nabestaandenzorg gevolgd bij Terra Zorg in Rouw.

Respectvol en discreet

Ik ga uiteraard respectvol en discreet om met de mensen, situaties en spullen die op mijn pad komen. Het werken naar een oplossing is het doel, zonder dat ik oordeel.
Persoonlijke gegevens en informatie behandel ik discreet en deel ik nooit met anderen. Tenzij daar een reden voor is en daar vooraf expliciete toestemming voor is gegeven.

Ik ben aangesloten bij

De NBPO; de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.

Door als volwaardig lid aangesloten te zijn, kan ik aantonen over de juiste kwalificaties te beschikken en blijf ik mij actief ontwikkelen als organizer. Tevens ik werk volgens de Beroepscode van de vereniging.

De Novex is de Nederlandse vereniging voor Executeurs, levensexecuteurs en vereffenaars. 

Het Landelijk Platform Nabestaandenzorg bestaat uit professionele nabestaandenbegeleiders die zich bezig houden met verlies, rouw en alle  aspecten die rondom een overlijden op iemand afkomen. Ondersteuning bestaat zowel uit hulp bij de administratieve afwikkeling als uit emotionele begeleiding. 

Digital Life Legacy is hét kennis- en expertisecentrum in Nederland wat betreft Digitale Nalatenschap.

Zij maken bijvoorbeeld computers en telefoons weer toegankelijk waar nabestaanden geen wachtwoorden van hebben.

Plan een vrijblijvend intakegesprek in