Opruimcoaching

Hulp bij opruimen en structureren thuis

Soms kan je gewoon wat hulp gebruiken

Wil je opruimen in huis maar zie je er tegenop om te beginnen of weet je niet wáár je moet te beginnen? Ben je al gestart maar lukt het je niet om het af te maken? Of ben je al vaker begonnen maar is het huis al snel weer in dezelfde staat als vóór jouw opruimactie?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het (tijdelijk) niet lukt om op te ruimen. Een verhuizing, scheiding, mantelzorgtaken of het overlijden van een dierbare, kunnen van grote invloed zijn doordat ze veel aandacht en energie van je vragen. Zeker als je er een baan en/of gezin naast hebt. De achterstand loopt langzaam op en het niet gek dat het je aan energie ontbreekt om de achterstand weg te werken.

Het kan ook zijn dat je nooit geleerd hebt om op te ruimen. Herken je spullen vooral verplaatst worden in plaats van opgeruimd? Dat je stapeltjes maakt van slingerende spullen omdat kasten vol zijn? Of dat je nóg meer spullen in overvolle kasten propt zodat het in ieder geval opgeruimd lijkt?
Helaas levert het lezen van een boek van Marie Kondo of een opruimprogramma kijken op Netflix je helaas niet automatisch opruimvaardigheden op. 

Laat mij je helpen bij het opruimen

Als Professional Organizer (opruimcoach) kan ik helpen bij:

Ik help je het opruimen stapsgewijs aan te pakken. En om je een manier van opruimen aan te leren die bij jou past en die je zelf kunt volhouden. Jouw wensen en mogelijkheden (of die van ouders/schoonouders) staan daarin altijd centraal.

Ik zal je nóóit verplichten om spullen weg te doen; jij beslist en jij bepaalt het tempo. Wel denk ik mee en geef tips, help je om tot keuzes te komen die voor goed voelen en ik zorg voor de structuur in het proces zodat het gewenste resultaat behaald wordt.

Ter ondersteuning van ouders of schoonouders
Zoek je hulp zoekt voor je ouders of schoonouders omdat zij kleiner gaan wonen of opgenomen (gaan) worden in een verpleegtehuis? Omdat zij op grote afstand wonen of omdat je het niet allemaal zelf kan doen naast je baan of gezin? Ik ben er graag om jou en je (schoon)ouders te ontzorgen!

Volledig ontzorgd – ik ruim voor je op
Als het niet mogelijk om samen op te ruimen, dan kan ik ook vóór je (ouders) opruimen en inruimen. We bespreken de wensen en ik voer het voor je uit. Neem gerust contact op om je wensen te bespreken!

Wat is een Professional organizer?

Ben je nog niet bekend met wat een professional organizer voor je kan betekenen? 

Kijk dan hier het filmpje dat de beroepsvereniging NBPO, waarbij ik ben aangesloten, heeft gemaakt:

Het resultaat

Een opgeruimd huis waarin spullen een logische vaste plaats hebben. Waar elke ruimte gebruikt kan worden waarvoor hij bedoeld is. Je bent sneller klaar met het huishouden en je kunt het bijhouden met korte dagelijkse opruimrondjes. Je bespaart ook nog eens geld doordat je geen nieuwe spullen hoeft te kopen omdat je de ‘oude’ niet kunt vinden.

En het belangrijkste; jouw huis is weer een plek waar je je thuis voelt je en waar je tot rust kunt komen.

"Herinneringen bewaar je in je hart,
niet op zolder"

Connie Darwinkel

femke bosma

Zo kan ik helpen

Snelle start-pakket
(6 uur)

360
 • intakgegesprek
 • 2 opruimsessies van 3 uur
 • kleine organizingmaterialen
 • reiskosten tot 15 km.

Frisse wind-pakket
(12 uur)

690
 • intakegesprek
 • 4 opruimsessies van 3 uur
 • tussendoor je vragen stellen
 • kleine organizingmaterialen
 • reiskosten tot 15 km per sessie.

Stok achter de
deur-pakket (18 uur)

990
 • intakegesprek
 • 6 opruimsessies van 3 uur
 • tussendoor je vragen stellen
 • kleine organizingmaterialen
 • reiskosten tot 15 km per sessie.

Volledig
ontzorgt (naar behoefte)

varieert
 • intakegesprek en offerte
 • ik ruim voor je op / kasten voor je in
 • tussendoor je vragen stellen
 • kleine organizingmaterialen
 • reiskosten tot 15 km per sessie.

Aanmelden

Losse afspraken

Je kunt uiteraard ook losse afspraken maken; een opruimsessie duurt minimaal 3 uur. Het uurtarief bedraagt dan €62,50 incl. BTW. 

Genoemde prijzen zijn incl. BTW. Reiskosten >15km en parkeerkosten worden per sessie separaat in rekening gebracht.

Werkwijze en tarieven opruimcoaching

Intakegesprek

Als je contact hebt opgenomen via e-mail of het contactformulier dan neem ik zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. We bespreken dan kort jouw situatie en hulpvraag zodat kan ik inschatten of ik je kan helpen.
Vervolgens maken we een afspraak voor
een intakegesprek bij jou thuis. Vantevoren hoef je niets op te ruimen zodat ik een indruk krijg van jouw situatie. Een kennismakingsgesprek via video-bellen kan uiteraard ook.

We maken kennis en bespreken waar jij hulp bij wil hebben. Wat zijn jouw wensen en doelen en wat maakt dat jij het lastig vind om een blijvende verandering aan te brengen? Op basis van deze informatie kan ik bepalen hoe ik jou zo persoonlijk en effectief mogelijk kan helpen.

Een intakegesprek duurt ongeveer een uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, ook niet als je na dit gesprek besluit dat je niet met mij wilt werken.

Werkwijze

Na de intake plannen we een opruimsessie waarin we aan de slag gaan met opruimen. Jouw wensen en mogelijkheden staan hierin altijd centraal en het doel is altijd om een oplossing te vinden die de situatie voor jou blijvend verbeterd.
Ik zal je nóóit verplichten om dingen weg te doen of te kopen; jij beslist en jij bepaalt het tempo. Wel denk ik met je mee en geef je tips en stel je veel vragen zodat je keuzes kan maken die voor jou goed voelen en ik zorg voor de structuur in het proces.

We beginnen met het stuk voor stuk uitzoeken van spullen; wat wil je houden en wat mag weg? We maken voor de spullen die je niet wilt houden onderscheid in spullen die echt kapot/versleten zijn en spullen die een 2e leven kunnen krijgen via een kringloopwinkel. De spullen die je wil houden gaan we daarna een logische vaste plek geven. Dat kan betekenen dat we kasten/planken/lades handiger indelen en organiseren.

Spullen die naar de kringloopwinkel mogen, kan ik direct voor je meenemen als je dat fijn vind. Dan is het maar weg en zie je direct resultaat van al je harde werk.

Een opruimsessie duurt altijd 3 of 4 uur per keer. Dit lijkt kort maar is best inspannend en in die tijd kan er veel aangepakt worden. Tussen 2 sessies in heb je de tijd om te wennen aan de veranderingen. Misschien wil je zelf al verder gaan tussen 2 sessies in, ik zal je dan suggesties geven voor afgebakende klusjes. 

Tarief

Het losse uurtarief bedraagt voor particulieren €62,50 inclusief BTW.
De prijzen van de voordeligere pakketten vind je bij de betreffende onderdelen (als de uren niet voldoende blijken te zijn, kan je tegen hetzelfde tarief bijboeken).

Deze prijzen voor particulieren zijn inclusief:

 • BTW
 • kleine organizingmaterialen (insteekhoezen, post-its etc.)
 • meenemen van max. 4 boodschappenkratten met spullen voor de kringloopwinkel per afspraak.
 • reiskosten binnen een straal van 15 kilometer rondom Zeewolde, enkele reis.

 

Deze prijzen voor particulieren zijn exclusief:

 • reiskosten voor afstanden >15 km buiten Zeewolde, enkele reis en pers sessie. De reiskosten bedragen € 0,29 incl. btw per kilometer. Bij afname van een pakket worden de reiskosten voor alle sessies in rekening gebracht op de factuur voor het pakket.
 • eventuele parkeerkosten (als openbare parkeerplek niet aanwezig is) breng ik in rekening.
 • afvoeren van spullen die niet goed genoeg meer zijn voor de kringloopwinkel en papier, glas en plastic. Ik ga ervan uit dat deze ter plekke weggegooid kunnen worden. Mocht het nodig zijn dat ik dit (deels) afvoer dan breng ik een half uur extra per afspraak in rekening. 
 • afvoeren van grote hoeveelheden spullen of grote stukken zoals meubels, in geval van kleiner wonen bijvoorbeeld. Dan maken we daar afspraken op maat over. Wellicht kan ik zelf zorgen voor de afvoer van spullen tegen een meerprijs maar misschien is het nodig om een ander bedrijf (kringloopwinkel of afvalophaaldienst) in te schakelen.
 • bij losse afspraken van minder dan 3 uur, breng ik een half uur in rekening voor het afvoeren van spullen naar de kringloopwinkel.

 

PersoonsGebondenBudget (PGB)

Het is ook mogelijk om mij in te huren vanuit een Persoons Gebonden Budget. 
Als je een indicatie voor ‘individuele begeleiding’ hebt, kunnen de diensten van een professional organizer daaruit betaald worden. 

Annuleren of verzetten van afspraken en voorwaarden

De volledige Algemene Voorwaarden vind je hier. Deze ontvang je ook altijd per mail bij de bevestiging van het intakegesprek.

Voor het annuleren of verzetten van afspraken voor administratie gelden deze voorwaarden:

 • Annuleren van afspraken graag schriftelijk via e-mail of via WhatsApp. 
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd.
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voor aanvang kosteloos verzet worden. Via telefoon, Whatsapp of mail.
 • Bij annulering binnen 24 uur of niet thuis zijn op de afgesproken tijd, wordt een factuur gestuurd met de volledige kosten. Of in geval van een pakket worden het aantal geplande uren als afgenomen beschouwd.
 • Pakketten dienen vooraf betaald te worden.

Ervaringen van anderen

Plan een vrijblijvend intakegesprek in

Femke Bosma

Voor hulp bij opruimen, administratie en verhuizen. Opstellen van een Persoonlijk Levensdossier, administratie na overlijden en afwikkeling van een nalatenschap.

Contact

Aangesloten bij