Nalatenschapscoaching

Hulp bij administratie na overlijden en afwikkeling van de nalatenschap

Je hoeft het niet alleen te doen

Na een overlijden volgt een drukke periode waarin ineens heel veel geregeld moet worden in korte tijd. En na de begrafenis volgt nog een administratieve nasleep. Misschien ben je hier niet in thuis of je hebt er de puf niet voor.

Ben je aangewezen als executeur in iemands testament of ben je namens je familie aangewezen als de persoon die de nalatenschap afwikkelt? Als je hier nog nooit mee te maken hebt gehad, dan kan dit een overweldigende klus lijken.
Waar moet je beginnen? Wat moet je wel en niet doen? Is er een testament of niet? Hoe zijn de verhoudingen binnen de familie? Is het mogelijk om zaken in harmonie te bespreken en gezamenlijk te regelen?

Hoe fijn zou het zijn als je iemand hebt die met jou meedenkt, de zaken voor je op een rijtje zet en, als jij dat wil, je ook helpt met de uitvoering? Die persoon kan ik voor jou zijn.

Rol van een Nalatenschapscoach
Ik ben geen notaris of belastingexpert maar ben als Nalatenschapscoach de spin in het web. Ik ben een luisterend oor, denk met je mee en loods je door het doolhof heen en begeleid je waar nodig naar specialisten. Ik help je met het opstellen van een actielijst en kan je uitleggen wat er moet gebeuren.
Desgewenst ben ik het aanspreekpunt in jouw familie voor instanties en familie en kennissen en ik kan je bijstaan bij het voeren van (moeilijke) gesprekken.

Ik kijk objectief en met respect naar de situatie en ben er om jou te ondersteunen in deze moeilijke periode.

Hierbij kan ik helpen

In overleg bepalen we wat jij (jullie) zelf wil doen en wat ik zal uitvoeren. 

"Healing takes time, asking for help is a courageous step"

Mariska Hargitay

femke bosma

Werkwijze en tarieven

Intakegesprek

Voor een intakegesprek kom ik bij jou thuis (of op een andere locatie als je dat prettiger vindt). Dit gesprek duurt maximaal een uur. In dit gesprek bespreken we waar jij hulp bij kan gebruiken en wat je wensen zijn.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit gesprek, ook niet als je na dit gesprek besluit dat je geen gebruik maakt van mijn diensten.

 

Tarief 

Na het kennismakingsgesprek ontvang je een offerte met daarin een persoonlijk voorstel. 

Het tarief is €75 per uur inclusief BTW en reiskosten binnen een straal van 15 km.

Reiskosten voor afstanden >15 km buiten Zeewolde, enkele reis, worden per afspraak in rekening gebracht (€ 0,29 incl. btw per kilometer). Als er geen openbare parkeergelegenheid is breng ik de parkeerkosten in rekening.
Kosten voor de inzet van derden, bijvoorbeeld een notaris voor het opmaken van een verklaring van erfrecht, worden achteraf maandelijks in rekening gebracht.

praktische hulp

Plan een vrijblijvend intakegesprek in of meld je direct aan

Contact

Femke Bosma

Aangesloten bij

© 2019-2023 Femke Bosma | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Huisstijl: Mette Pietersma