Nalatenschapscoaching en executele

Hulp bij administratie na overlijden en bij de afwikkeling van de nalatenschap

Je hoeft het niet alleen te doen

Na een overlijden volgt een drukke periode waarin ineens heel veel geregeld moet worden in korte tijd. En na de begrafenis volgt nog een administratieve nasleep. Misschien ben je hier niet in thuis of je hebt er de puf niet voor.

Ben je aangewezen als executeur in iemands testament of ben je namens je familie aangewezen als de persoon die de nalatenschap afwikkelt? Als je hier nog nooit mee te maken hebt gehad, dan kan dit een overweldigende klus lijken.
Waar moet je beginnen? Wat moet je wel en niet doen? Is er een testament of niet? Hoe zijn de verhoudingen binnen de familie? Is het mogelijk om zaken in harmonie te bespreken en gezamenlijk te regelen?
Hoe fijn zou het zijn als je iemand hebt die met jou meedenkt, de zaken voor je op een rijtje zet en, als jij dat wil, je ook helpt met de uitvoering? Die persoon kan ik voor jou zijn.

Erkend nalatenschapscoach en executeur

Als nalatenschapscoach biedt ik ondersteuning aan erfgenamen en executeurs bij de administratie na overlijden en bij het afwikkelen van een nalatenschap (of erfenis).
Bijvoorbeeld bij het opstellen van de aangifte erfbelasting, hulp bieden bij het regelwerk dat op nabestaanden afkomt en aanspreekpunt zijn voor nabestaanden en organisaties. Ik kijk objectief en met respect naar de situatie en ben er om jou te ondersteunen in deze moeilijke periode.

Als je het prettig vind om alle administratieve werkzaamheden en de afwikkeling, bijvoorbeeld bij beneficiaire aanvaarding, uit handen te geven dan kan ik dit helemaal van je overnemen. Als executeur of als gevolmachtigde.

Hierbij kan ik helpen

In overleg bepalen we wat jij (jullie) zelf wil(len) doen en wat ik zal uitvoeren. 

Werkwijze & tarieven

Intakegesprek

Voor een intakegesprek kom ik bij jou thuis (of op een andere locatie als je dat prettiger vindt). Dit gesprek duurt maximaal een uur. In dit gesprek bespreken we waar jij hulp bij kan gebruiken en wat je wensen zijn.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit gesprek, ook niet als je na dit gesprek besluit dat je geen gebruik maakt van mijn diensten. 

Tarief

Voor mijn inzet als executeur, gevolmachtigde of nalatenschapscoach geldt het uurtarief van € 87,50 incl. BTW en reiskostenvergoeding 30km rondom Zeewolde. 
Exclusief reiskostenvergoeding >30km rond Zeewolde, parkeerkosten, kosten voor de inzet van derden (notaris, makelaar etc.), frankeerkosten etc.

Nabestaandenzorg & Advies Flevoland

De werkzaamheden rondom nalatenschap voer ik uit vanuit Stichting Nabestaandenzorg en Advies Flevoland (NBZF).
Dit is een samenwerking met Wilko Knol (Lelystad) en Baukjen Anema (Zeewolde).

Nabestaandenzorg en Advies Flevoland biedt de volgende diensten:

  • voorbereidingstraject voor een levenstestament
  • voorbereidingstraject voor een testament
  • optreden als levensexecuteur
  • optreden als executeur
  • het ondersteunen van nabestaanden bij de afwikkeling van een nalatenschap (als gevolmachtigde).
  • vereffening in geval van beneficiaire aanvaarding.


Door samen te werken en deze activiteiten in de stichting onder te brengen, wordt er gezorgd voor continuïteit en overdracht.
De stichting heeft tevens het onder de aandacht brengen van het belang van een levenstestament en van een testament als doel. 

Plan een vrijblijvend intakegesprek in

Femke Bosma

Voor hulp bij opruimen, administratie en verhuizen. Opstellen van een Persoonlijk Levensdossier, administratie na overlijden en afwikkeling van een nalatenschap.

Contact

Aangesloten bij