Hulp bij administratie

De (digitale) administratie op orde

Is dit herkenbaar?

Is het bijhouden van de administratie lastig of vervelend? Is er al een hele tijd niets bijgewerkt en is de drempel om te beginnen erg hoog geworden? Misschien liggen er op meerdere plekken in huis papieren of wordt post altijd meteen in een lade of doos gestopt. 

Als er een factuur of verzekeringspolis nodig is, dan moet hier lang naar gezocht worden. Dit kost niet alleen heel veel tijd maar geeft ook veel onrust. Overzicht houden op welke facturen al betaald zijn en welke nog betaald moeten worden is lastig.

Ook via de e-mail komt ‘post’ binnen maar het is lastig om deze digitale administratie bij te houden. Waar moeten de mails en documenten uit de mails bewaard worden? Het terugvinden van mails en documenten is nog lastiger, of misschien zijn alle mails wel weggegooid.
Het aanmaken van accounts en/of het bijhouden van alle accounts én bijbehorende wachtwoorden is erg lastig. 

Hoe fijn zou het zijn als dit weer op orde is? 


Hulp voor jezelf of voor (schoon)ouders
Het kan ook zijn dat je hulp zoekt om de administratie bij je ouders of schoonouders weer op orde te krijgen.
Omdat je het zelf niet allemaal kan doen naast een baan of omdat je (schoon)ouders op grote afstand wonen. Of omdat het lastig blijkt om je ouders hier bij te helpen. Ik ben er graag om jou en je (schoon)ouders te ontzorgen!

Laat mij helpen

Samen gaan we de huidige administratie uitzoeken en ordenen. Alles komt op tafel en we gaan document voor document bekijken wat het is en wat er mee moet gebeuren. Als dit gedaan is, gaan we wat overgebleven is bundelen op een manier die voor jou logisch is en voor jou fijn werkt (wil je een map met tabbladen, wil je alles digitaal?).

Doordat alle papieren op tafel komen, wordt meteen duidelijk of er nog actie ondernomen moet worden (een factuur die nog gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering, uitzoeken of er wellicht dubbele verzekeringen lopen etc.). Deze acties worden genoteerd en kunnen later uitgevoerd worden.

Ook bedenken we een systeem om nieuwe post en documenten apart te leggen en regelmatig te verwerken in het nieuwe systeem.

De administratie op orde
geeft rust

Een persoonlijk systeem

Het resultaat is een persoonlijk systeem waar je zelf mee verder kan. Je weet nu waar je nieuwe papieren moet opbergen en kan ze ook weer snel terugvinden. Je bespaart uiteindelijk tijd en geld en voelt geen stress of druk meer als je met de administratie bezig gaat.

Zo kan ik helpen

Administratie samen op orde maken
(6 uur)

349,-
 • 2 sessies van 3 uur (als dit niet voldoende uren zijn, kan voor hetzelfde tarief bijgeboekt worden)
 • kleine organizingmaterialen
 • reiskosten tot 15 km.

Administratie op maat
(op offerte)

ntb
 • de administratie helemaal op orde voor je maken
 • hulp bij uitzoek- en/of regelwerk n.a.v. facturen, ontbrekende gegevens etc.
 • kleine organizingmaterialen
 • reiskosten tot 15 km.

Losse afspraken

Er kunnen uiteraard ook losse afspraken gemaakt worden. Het uurtarief voor losse afspraken is € 65,- incl. BTW. 

Genoemde prijzen zijn incl. BTW. Reiskosten >15km en parkeerkosten worden per sessie separaat in rekening gebracht.

Werkwijze en tarieven administratie

Intakegesprek

Nadat je contact hebt opgenomen kom ik zo snel mogelijk bij jou thuis voor een intakegesprek. Vantevoren hoef je niets op te ruimen of voor te bereiden zodat ik een indruk krijg van jouw administratie. Een kennismakingsgesprek via video-bellen kan uiteraard ook.

We maken kennis en bespreken waar jij mijn hulp bij wilt inschakelen. Wat zijn jouw wensen en wat maakt dat jij het lastig vind? Zo kan ik een compleet beeld vormen en op basis van deze informatie bepalen hoe ik jou zo persoonlijk en effectief mogelijk kan helpen.

Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Er zijn geen kosten verbonden aan dit gesprek, ook niet als je na dit gesprek besluit dat je niet met mij wilt werken.

 

 

Werkwijze

Na de intake plannen we een sessie waarin we aan de slag gaan met jouw administratie. Jouw wensen en mogelijkheden staan hierin altijd centraal en het doel is altijd om een oplossing te vinden die de situatie voor jou blijvend verbeterd.
Ik zal je nóóit verplichten om dingen weg te doen of te kopen. Jij beslist en jij bepaalt het tempo. Wel denk ik met je mee en geef je tips en stel je veel vragen zodat je keuzes kan maken die voor jou goed voelen en ik zorg voor de structuur in het proces.

We beginnen met het stuk voor stuk uitzoeken van documenten; wat is het en wat moet er mee gebeuren. De documenten die over blijven sorteren we en op een manier die voor jou logische is. Als laatste bundelen we de documenten in ordners. 
Voor de digitale administratie gaan we net zo te werk maar dan op de computer; alles bekijken, sorteren en ordenen.

Ik neem een papierversnipperaar mee zodat documenten die weg kunnen en waarop persoonlijke gegevens staan direct versnipperd kunnen worden. Als je geen papiercontainer hebt dan kan ik het papier voor je afvoeren als je dat fijn vind.

Een sessie duurt altijd 3 of 4 uur per keer. Dit lijkt kort maar is best inspannend en in die tijd kan er veel aangepakt worden. Tussen 2 sessies in heb je de tijd om te wennen aan de veranderingen. Misschien wil je zelf al verder gaan tussen 2 sessies in, ik zal je dan suggesties geven voor afgebakende klusjes. 

 

 

Tarief

Het losse uurtarief bedraagt voor particulieren €65,- inclusief BTW.
De prijzen van de voordeligere pakketten vind je bij de betreffende onderdelen (als deze uren niet voldoende blijken te zijn, kan je tegen hetzelfde tarief bijboeken).

Deze prijzen voor particulieren zijn inclusief:

 • BTW
 • kleine organizingmaterialen (insteekhoezen, tabbladen post-its etc.)
 • reiskosten binnen een straal van 15 kilometer rondom Zeewolde, enkele reis.

 

Deze prijzen voor particulieren zijn exclusief:

 • reiskosten voor afstanden >15 km buiten Zeewolde, enkele reis. De reiskosten bedragen € 0,24 excl. btw per kilometer. Bij afname van een pakket worden de reiskosten voor alle sessies in rekening gebracht op de factuur voor het pakket.
 • eventuele parkeerkosten (als openbare parkeerplek niet aanwezig is) breng ik in rekening.

 

PersoonsGebondenBudget (PGB)

Het is ook mogelijk om mij in te huren vanuit een Persoons Gebonden Budget. 
Als je een indicatie voor ‘individuele begeleiding’ hebt, kunnen de diensten van een professional organizer daaruit betaald worden. Het uurtarief bedraagt €55,-. dit is vrijgesteld van BTW. 

Als je mij inhuurt via een PGB dan kan je altijd losse afspraken/losse uren bij mij boeken.

 

Annuleren/verzetten afspraken en voorwaarden

De volledige Algemene Voorwaarden vind je hier, deze ontvang je ook altijd per mail bij de bevestiging van het intakegesprek.

Voor het annuleren of verzetten van opruimafspraken thuis en voor administratie gelden deze voorwaarden:

 • Annuleren van afspraken kan alleen schriftelijk via e-mail of via WhatsApp. 
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd.
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voor aanvang kosteloos verzet worden.
 • Bij annulering binnen 24 uur of niet thuis zijn op de afgesproken tijd, wordt een factuur gestuurd met de volledige kosten.
 • Pakketten dienen vooraf betaald te worden.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Contact 

Femke Bosma 
Professional Organizer & erkend Nalatenschapscoach

Zeewolde (Flevoland) – werkgebied Flevoland, Utrecht en de Veluwe

06 – 44.87.85.37
hallo@femkebosmacoaching.nl

KvK 68778430
BTW-id NL002028548B9

Social Media

Aangesloten bij