Administratie

De (digitale) administratie op orde

Is dit herkenbaar?

Is het bijhouden van de administratie lastig of vervelend? Of is er al een hele tijd niets aan gedaan? Misschien liggen er op meerder plekken in het huis documenten en mappen? Of worden papieren en enveloppen meteen in een doos of lade gestopt? En is de drempel om te beginnen met opruimen daardoor erg hoog geworden.

Ook via de mail en via online accounts komt er tegenwoordig ‘post’ binnen. Is het lastig om de digitale administratie bij te houden en om belangrijke mails terug te vinden? Ben je het overzicht kwijt op alle online accounts en betekent ergens inloggen steevast een nieuw wachtwoord moeten aanmaken?

Kost het veel tijd om steeds te moeten zoeken naar facturen of polissen en raak je er gefrustreerd door? Welke factuur moest nou nog betaald worden?
Het voortdurend zoeken naar documenten kost je veel tijd maar het zorgt bovendien voor veel onrust omdat je geen overzicht meer hebt.

Hoe fijn zou het zijn als dit weer op orde is? Niet meer zoeken en je een zorgen meer hoeven maken? Dit is ook voor jou weggelegd! Op papier en digitaal.

Laat mij je helpen

Samen gaan we de huidige administratie uitzoeken en ordenen. Alles komt op tafel (of op de computer) en we bekijken document voor document wat het is en wat ermee moet gebeuren. Als dit gedaan is, gaan we wat is overgebleven bundelen op een manier die voor jou logisch is en voor jou fijn werkt (wil je een map met tabbladen of wil je alles digitaal?).

Doordat alle papieren op tafel komen, wordt meteen duidelijk of er nog actie ondernomen moet worden. Facturen die nog gedeclareerd kunnen worden bij de zorgverzekering, uitzoeken of er wellicht dubbele verzekeringen lopen etc. Deze acties worden genoteerd en kunnen later uitgevoerd worden.

Ook bedenken we een systeem om nieuwe post en documenten apart te leggen en regelmatig te verwerken in het nieuwe systeem. Zo kan je de administratie regelmatig bijwerken en zal er geen achterstand meer ontstaan.

In je mailbox maken we zonodig mappen aan waarin je mails voortaan kunt archiveren. En een map waar je mails, waar nog iets mee moet gebeuren of waarbij je op een reactie wacht, tijdelijk kunt bewaren totdat ze afgehandeld zijn. Zo hou je met minimale inspanning gemakkelijk het overzicht.

Als je dat fijn vind maken we een wachtwoordenkluis aan zodat je een overzicht heb van alle accounts die je hebt. Maar nog belangrijker; altijd en overal de wachtwoorden weet. 

Een persoonlijk systeem

Het resultaat is een persoonlijk administratiesysteem dat je zelf verder kunt bijhouden. Je weet nu waar je nieuwe papieren moet opbergen en waar je mails kunt archiveren én je kunt ze ook weer snel terugvinden.

Je bespaart uiteindelijk tijd en geld en voelt geen stress of druk meer. De administratie is geen lastige en vervelende klus meer maar een taak die je gemakkelijk kunt bijhouden.

De administratie op orde hebben,
geeft rust

femke bosma

Zo kan ik helpen

Administratie samen op orde maken
(6 uur)

390,-
 • intakgegesprek
 • 2 afspraken van 3 uur (als dit niet voldoende is kan tegen hetzelfde tarief bijgeboekt worden)
 • kleine organizingmaterialen*
 • reiskosten tot 15 km.

Administratie op maat
(offerte)

ntb
 • intakegesprek
 • ik maak de administratie voor je op orde
 • hulp bij uitzoek- en/of regelwerk n.a.v. facturen, ontbrekende gegevens etc.
 • kleine organizingmaterialen*
 • reiskosten tot 15 km per afspraak.

Losse afspraken

Je kunt uiteraard ook losse afspraken maken; een afspraak duurt minimaal 2 uur. Het uurtarief voor losse afspraken is €68,– incl. BTW. 

Genoemde prijzen zijn incl. BTW. Reiskosten >15km en parkeerkosten worden per afspraak in rekening gebracht.

Aanmelden

Werkwijze en tarieven administratie

 

Intakegesprek

Nadat je contact hebt opgenomen kom ik zo snel mogelijk bij jou thuis voor een intakegesprek. Vantevoren hoef je niets op te ruimen of voor te bereiden zodat ik een indruk krijg van jouw situatie. Een kennismakingsgesprek via videobellen kan uiteraard ook.

We maken kennis en bespreken waar jij mijn hulp bij wilt inschakelen. Wat zijn jouw wensen en wat maakt dat jij het lastig vind om een blijvende verandering aan te brengen? Zo kan ik een compleet beeld vormen en op basis van deze informatie bepalen hoe ik jou zo persoonlijk en effectief mogelijk kan helpen.

Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Er zijn geen kosten verbonden aan dit gesprek, ook niet als je na dit gesprek besluit dat je niet met mij wilt werken.

 

Werkwijze

Na de intake plannen we een afspraak waarin we aan de slag gaan met jouw administratie. Jouw wensen en mogelijkheden staan hierin altijd centraal en het doel is altijd om een oplossing te vinden die de situatie voor jou blijvend verbeterd. Ik zal je nóóit verplichten om dingen weg te doen of te kopen. Jij beslist en jij bepaalt het tempo. Wel denk ik met je mee en geef je tips en stel je veel vragen zodat je keuzes kan maken die voor jou goed voelen en ik zorg voor de structuur in het proces.

We beginnen met het stuk voor stuk uitzoeken van documenten; wat is het en wat moet er mee gebeuren. De documenten die over blijven sorteren we en op een manier die voor jou logisch is. Als laatste bundelen we de documenten in ordners. Met de digitale administratie gaan we net zo te werk maar dan op de computer; alles bekijken, sorteren, ordenen en mappen aanmaken.

Een afspraak duurt minimaal 2 uur per keer. Dit lijkt kort maar is best inspannend en in die tijd kan er veel aangepakt worden. Tussen 2 afspraken in heb je de tijd om te wennen aan de veranderingen. Misschien wil je zelf al verder gaan tussen 2 afspraken in, ik zal je dan suggesties doen voor afgebakende klusjes. 

 

Tarief

Het losse uurtarief bedraagt voor particulieren €68,- inclusief BTW.
De prijzen van de voordeligere pakketten vind je bij de betreffende onderdelen (als deze uren niet voldoende blijken te zijn, kan je voor hetzelfde uurtarief een vervolgafspraak maken).

Deze prijzen voor particulieren zijn inclusief:

 • BTW
 • kleine organizingmaterialen (insteekhoezen, post-its etc.)
 • reiskosten binnen een straal van 15 kilometer rondom Zeewolde, enkele reis.

 

Deze prijzen voor particulieren zijn exclusief:

 • ‘grotere’ organizingmaterialen als multomappen, archiefmappen, archiefdozen etc. Deze kan ik uiteraard wel voor je aanschaffen.
 • reiskosten voor afstanden >15 km buiten Zeewolde, enkele reis. De reiskosten bedragen €0,29 incl. btw per kilometer. Bij afname van een pakket worden de reiskosten voor alle sessies in rekening gebracht op de factuur voor het pakket.
 • eventuele parkeerkosten (als openbare parkeerplek niet aanwezig is) breng ik in rekening.
 • afvoeren van papieren die weggegooid worden. Ik ga ervan uit dat deze ter plekke in een papiercontainer gegooid kunnen worden. Als er heel veel papier afgevoerd moet worden dan kan ik dit verzorgen tegen een meerprijs van €15 inc. BTW per afspraak.

 

PersoonsGebondenBudget (PGB)
Het is ook mogelijk om mij in te huren vanuit een Persoons Gebonden Budget. Als je een indicatie voor ‘individuele begeleiding’ hebt, kunnen de diensten van een professional organizer daaruit betaald worden.  

Annuleren/verzetten afspraken en voorwaarden

De volledige Algemene Voorwaarden vind jhier. Deze ontvang je ook altijd per mail bij de bevestiging van het intakegesprek.

Voor het annuleren of verzetten van afspraken voor administratie gelden deze voorwaarden:

 • Annuleren van afspraken graag schriftelijk via e-mail of via WhatsApp. 
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd.
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voor aanvang kosteloos verzet worden. Via telefoon, Whatsapp of mail.
 • Bij annulering binnen 24 uur of niet thuis zijn op de afgesproken tijd, wordt een factuur gestuurd met de volledige kosten. Of in geval van een pakket worden het aantal geplande uren als afgenomen beschouwd.
 • Pakketten dienen vooraf betaald te worden.

Ervaringen van anderen

Plan een vrijblijvend intakegesprek in

Femke Bosma

Voor hulp bij opruimen, administratie en verhuizen. Opstellen van een Persoonlijk Levensdossier, administratie na overlijden en afwikkeling van een nalatenschap.

Contact

Aangesloten bij